Monday, December 31, 2012

SELEPAS SATU

+SLIP MASUK PERIKSA+

hangpa nampak dak? nampak ke dak?

try zoom.

tak payah la tengok matric no dengan no ic cik kak oiii............


nampak dak AG da potong satu subjek tu

nampak dak?

.
.
.
.
.


hang ni pun tanya macam hangpa xdak mata la AG oi..


da lepas satu paper.

LEGAAA.........HABAQ HANG.

..........................................................................................................................................



budak math lagi tak lepas subjek baca-membaca hafal-menghafal rindu-merindu ni.....

azab.



khusyuk tak AG TENGAH STUDY?
heheh.

2 3 4 5 6 7 8 hari ni entry memang pendek je.

FIRST GIVEAWAY BY SHEKECHIK

klik benda bulat ni...klik cepattttttttttt...............




degil lagi kan, tak nak klik. tak nak kawan! =)



heheh, banner ni comel! bulat macam kueh pau!

AG ada paper esok, wish me luck, and..................................dadadadadadadadadiduuuuuu.......!


jomla join giveaway ni, ada jugak baiknya daripada dul melalak kat blog takde orang dengar...!

oh, bisakah begitu?

I heard my words at least.


nak perang esok.

Sunday, December 30, 2012

New Year Giveaway by Sheera Aya

join giveaway lagiiiii.........................!

gilo!
gilo!
gellong!

my first impression on the owner of this blog is: 

bile AG NAK CANTEKK MACAM MINAH NII..........

aw.so sad.....


this is the third giveaway stuff that AG joined.







kepada mana-mana rakyat jelata yang rasa nak join, jangan segan-segan, jangan malu-malu, jangan buat-buat malu, jangan bersedih-sedu, jangan tidak berkutik di situ, apa lagi, klik ajelah gambar itu!!!


nampak tak kat banner tu, sponsored by: MISS KAWAII SHOP....

kawaii..kireii.

korang, jemputlah join: Nieyxzha HassanMisz FazieCikgu Ma





JOM JOIN BLOGLIST JANUARI 2013 AYUINSYIRAH



FIRST OF ALL, KLIK LINK NI-----------> KLIKLA



KLIK BELUM?

ah, tak nak klik sudah!


tadi AG baru je terbaca jom join bloglist yang dianjurkan oleh amoi comel lotey ni. link dia kat atas tu la! yang korang tak nak klik tu apsal, AG dah ulang, klik, klik, TEGAQ btuiii...........


heheh. AG tak habis-habis merepek.





banner ni kan, banner ni kan, banner ni kannnn, banner ni kannnn....   


I LOIIKEEEEEEEEEEEE!


matching ngan warna blog AG!


HEHEH. PURPLE IS EXTREMELY BEAUTIFUL, UNDENIABLY.

by the way, tarikh tutup die 31/12/12 jam 9.00malam.

jom join!








Wak Gelas 1st Giveaway: Secondhand Ipod

wak lu, wak lu, wak lu!! heheh terus terbayang nabila huda cakap dalam ceghita BOHSIA 2: JALAN KEMBALI...haha!


AG jangan merepek sangat, dahla esok ada exam, boleh lagi merewang dekat sini, ekau ingat malam ni ada kenduri ke nak rewang-rewang, hah?!

makin dekat nak exam ni lah, macam-macam benda mengarut AG buat.

maggi tom yam tu rasa makin hari makin sedap pulak. pejam celik dah habis satu peket.

dan lappy ni pulak makin hari makin rajin buat rengekan manja minta dibuka, AG lemah kalu ada rengekan-rengekan manja ni. Lemah iman la katakan. Orang lain hafal tu hafal ni, AG duk blogwalking... yela nak keluar walking kat taman rasa semangat sangat, nak shoppingcomplexwalking pun fulus tak tergapai dek impian! haduh! jangan la tonyoh kepala AG kalau ye pun ayat tu bahlul!


hohahohahoha, ni lah dia, sedar dari tadi entry ni tak berkait dengan tajuk, sila lihat di bawah ye!



program di atas dianjurkan oleh WAK GELAS. klik je kat nama die terus bukak page blog die! kawan-kawan jomla join, kan daripada meronggeng tak tentu pasal, kurang-kurang kot dapatla makhluk di atas.....
hahahahaha

memanglah, bukanla I-PONG ekau nak rebutkan, tp at leastttt...............huhu!

sokong wak!

Zyraoxx's Blogbuster

whoaaa!!!!

haha ni blog yang comel amat taw korang...LAI-LAI JOIN!!!!

macamane nak ada blog comel mcm BLOG INI????!!!!





HAHA anyway AG nak sambung meronggeng dekat youtube huhuhuhuhuhuhuhu...


bubyee!

Saturday, December 29, 2012

PENGSAN

rehat jap depan kertas UNGS yang bertimbun ni.. by the way, UNGS is one of the subjects yang AG amek sem ni. Sem ni belajar KNOWLEDGE AND CIVILIZATION.

SENGSARA.BILA NAK HABIS NI???!!!!!

AG edit bagi impressive and interesting sikit.














AG nak pengsan dah. Dengan gastrik tak habis-habis, sekali muntah macam nak kena keluar semua isi perut tu. anyway good luck to me( dah tahu bukan ada orang nak wish good luck pun!)


harapan yang memang tinggal harapan: mak datang dari terengganu bawak tupperware besar laksa kuah merah dan cakap, " kak janganlah tension2 sangat study tuu... ni laksa makan ngan kawan-kawan kak eyhhh..." kalaulah itu realiti!!!!!!!!!!!!!!!

Monday, December 24, 2012

PUTUS FIUS

KEPALA AG SAKIT SANGAT-SANGAT!!!!
  

sebenarnya tengah buat calculus.

integration+secxtanx+du dx la bagaii.... 
thomas calculus ni ada 988msurat sumenye..
memangla xsemua belaja
tapi tengok buku teks yang tebal ni pun dah psycho kottt! 
tu naseb baik AG tak ambik bio.

terang tang tang kepala tengah sakit pun gedik nak update blog.

kehidupan ini mungkin kadang-kadang bisu. Tapi pasti wujud insan genius yang memahami mesejnya.
kehidupan ini juga kadang-kadang memekakkan telinga tentang perihal manusia leka yang tak pernah puas dengan dunia. cintailah yang Maha Hidup.

manusia itu pelbagai.
sangat pelbagai.
unik, tentunya istimewa.
satu demi satu ragamnya tak pernah serentak, sama pada tika atau masa
tetap dengan uniknya

kadang-kadang kita geram dengan manusia yang sebenarnya kita sendiri tak bertemu sebab mengapa dan kenapa dia harus dibenci sedimikian rupa. Dan pada satu saat, dia jugalah yang ada saat waktu mendesak. Waktu itu awkward. Harus untuk satu terima kasihkah? Atau membisu cuma untuk suatu jasa. Suatu jasa. Muhasabahlah. Sebab apa harus ada benci, sedangkan kasih sayang itu lebih indah? Kenapa harus ada fokus bercerita sedangkan menasihati itu lebih barakah? Aku juga insan biasa. Kesilapannya kadang-kadang paling payah untuk kulupa jika dibanding dengan jasa.Betul, kan? Kesilapannya seolah-olah satu penghadang untuk aku bertemu titik positif tentang seseorang. Mengapa terlalu payah untuk memaafkan. Tapi wajarkah maaf untuk perkara yang berulang, sayang. Seorang ibu mungkin mampu. Mengapa tidak kita. Tapi kesilapannya benar-benar melukakan. Anggaplah itu sifat sebagai seorang manusia, sayangku. Tapi....


aku masih sukar untuk memaafkan. Mungkin lagakku menyambut, tapi sejujurnya aku tak mahu dia datang
dalam hari-hariku lagi. Ya, aku hipokrit! Hatinya tetap mahu aku jaga. Mungkin benci itu berasal daripada sayang yang maksima. Dia mungkin pernah berkongsi hari-hari indah denganku dulu. Mungkin sahabat, teman seperjuangan, atau cahaya persahabatan yang aku anggap terlau indah dulu.Hanya terkilan dengan apa yang berlaku. Terkilan yang lebih banyak daripada sedikit.

Mengapa terlalu awal untuk menghukum? Mengapa aku tidak nampak akan satu puncak perubahan?

Kerana lukanya terlalu dalam sayang.

Tidak boleh tidak, semua itu malah makin segar dalam ingatan.

Bukan mencanang perihal cinta terputus di tengah jalan, tapi umumnya bagi suatu hubungan yang terdiri daripada ahlinya yang lebih daripada seorang.

                                     Jahat dibalas jahat. Baik dibalas baik. Itu karma. 


Ketidaksedaran akan wujudnya saat aku berbuat jahat pada seseorang. Hanyut dalam kejayaan, mungkin.


Aku insan tak sempurna. Maafkan aku dan aku maafkan semua, tapi melupakan itu amat payah untuk aku langsaikan. Terima kasih, kawan. Kesetiaanmu buat aku terharu. 



FOREVER FRIENDS.LOL.   


wahhau!
AG masuk gear matang malam ni, ke dah putus fius?
missing someone, but realizing he/she might not need me right now, my tears just coming out. more.


missing you already. poor me.

less is more. I loved you less maybe, but I know, now I'm missing you more. You or you, it's the same.


woi! jiwang ngat aihhh...
dah, buku calculus tunggu!

wacau, cau cincau!

#missyou.

Sunday, December 23, 2012

TULISAN TANPA TAJUK

whoa!!!

bukan nak bagi salam ke ape engko ni cik kak oiiii...duk whoa2x.... ingat apa? pertandingan vokal bukan sekadar rupa ke hah! Assalamualaikum! haaa itulah calon menantu mak jemah! mak bedah atau mak senah!! hahaha... amboi sakan hangggg....!

pagi-pagi lagi dah ada mesej masuk. aku ni spesies cepat terjaga tapi amat liat nak bangun. berita ada cikgu aku meninggal tyme accident pukul 1.30 pagi tadi dekat area Kemasik, masuk berita dan surat khabar, nak baca klik je link ini------>BERITA HARIAN. Kematian itu pasti. Jom layan video Anwar Hadi, yang pasti, he always had his massage delivered in his video! aku suka dia!  I love you for a thousand years....... hah masuk mood Bella and Edward!!.. Zapp, layan dulu ye!

video

okeyla, dah tengok Anwar Hadi kan? Jangan tengok banyak kali sangat, AG jeles kotttt!! hey semut! Anwar Hadi tu kenal kau pun idokk nak jeles-jeles.... 

blog Anwar Hadi pun best jugak, korang carik la sendiri, hahaha....! 

agenda sebenar aku update blog ni sebab dah lama sangat tangan dan minda aku merengek nak buat projek baru bersama, projek baru bersama, bukan projek baru bernikah! bersihkan otakmu, bersihkan otakmu, kawannn, sleeq, najwaa...aku yang patut,,,,woi!!! hang nak update blog tu boleh tak jgn pikiaq lagu sangatt!!   

blog aku ni bukan ada follower beribu punn... bukan Maria Elena, or adik iparnya Fatin Liyana ni... ni Fatin Azwa Ghazali je pun. Ada jugakla tempias Fatin Liyana tu habaq hanggg....
at least I wrote for myself.

mood = tengah nak makan laksa penang mak AG buat. 

31/12 ni start final exam hokkay! FOINALL!!


dan hakikatnya AG masih di depan lappy!

ni mak hang taw ni naya hanggg....


and pejam, pejam, pejam and dekat nak exam ni baru nak celik, my first year as a student of Bachelor of Mathematical Science in UIA Kuantan is meeting its full stop. 
WHOA!- sebab lepas ni nak cuti lama!
CUAK-sebab da nak final exam! (cuak tu tak datang lagi sebenarnya!)
and....

guess what?

IT'S BEEN A YEAR KNOWING YOU, FRIENDS......
DE ORANJE

SENYUMM=)

KERETA ROSAKK..=(

BITHDAY MIRAHH..=)

NGAN PIQAHH...

NGAN PIQAH LAGIII.....

MAIN BOWLING LA SANGATT....

SASTERAWATI-SASTERAWATI NEGARA

IKOD2012-MYANMAR MARII!YADE-YADE

PUTERI GEMALAI DARI MYANMAR

BIRTHDAY MIRAH-KAT ESKELATOR TUUU

DINNER BATCH-CURIK DARI HAFIZAH HANAPI

LAI-LAI...MAKAN2X....

DA SISTERS..

.BEST BATCH.

AND THAT'S THE END.

sendu yang menyapa itu
pasti pergi
menuntun senyum yang mengganti

tangis yang antagonis itu
pasti pergi
memimpin watak bahagia untuk berkunjung lagi

kawan
temani aku waktu gelap bersama
kerana aku biasanya takut akan tidak hadirnya cahaya

teman
hiasi aku waktu kejian datang melanda
kerana aku rasa kau perhiasan diriku yang paling berharga

sahabat
tika aku rasa mati itu paling layak untukku
terima kasih kerana wajah-wajahmu yang datang menerpa
membuat aku berfikir semula
tentang rasional dugaan demi dugaan yang melanda



nice to meet you.


SINCEREly from: NOOR FATIN AZWA BT GHAZALI




Monday, May 28, 2012

setia

suara ini mungkin tidak persis biduanita

mata ini mungkin jauh dari bundarnya

bibir ini mungkin bukan pulasan lagaknya 

tangan ini menari bukan pada kanvasnya

kaki ini menjejak bukan di atas alasnya

ku tak temu di mana benarnya aku



menerap rindu dalam tekapan angin

abstrak

melukis sayang dalam kerlingan pagi

lembut

mewarna bingkai kasih dalam tiupan senja

malap

kuguna warna-warna indah
menggamit unggas cinta untuk datang lagi
kerana aku sepi
kucalit biar jadi megah
memanggil pelangi rasa untuk terbit lagi

unggas itu datang
senyum padaku
pelangi itu juga bertandang
menyapa diriku
bertukar kata
sepi
dan akhirnya pergi lagi

ku tak tahu di mana benarnya aku
meminta datangnya cinta
walau ku aku kita masih kita
masih bersama

aku tak tahu di mana benarnya aku
berpaling dari setia
tapi aku cinta
menghilang sepi cuma 
buat seketika


aku masih setia
cinta.

                                                                                                                       sayang awak!
                                                                                                                       .fatinazua.

Wednesday, April 11, 2012

aku perindu setiamu!!

still in the theme of chenta..

tengah merodok-rodok kepala otak aku ni dengan aksara-aksara daripada Fauziah Ashari, Setia Menanti.. novel lagi...seronok jugak sekali-sekala menerawang jauh memakai kasut yang watak utama dalam novel ni pakai..membayangkan aku jadi Adrina Adam tu..dan inche Akid Ajmal tu sebenarnya KAKAsih aku.. hah....banyakla ekau punya KAKAsih ye cik Azwa Ghazali... baru je pinjam novel ni ngan pijah... ingatkan nak produce jugak sebuah novel sendiri..tapi tu lah..mana nak ditinggalnya my beloved NUMBER THEORY tu..mana nak diselitnya CALCULUS merangkap my cheesy boyfriend tuh... mana pulak nak diletak ANALYTIC GEOMETRY yang aku tak suka tuu...huk3...


mukaddimah yang agak panjang sebenarnya.. hasrat hati ingin menulis sesuatu untuk teman-teman yang udah lama gue enggak jumpa...mesti korang pun tengah rindukan aku kan,?heheh.... aku tahu tu semua..aku tahu... kebetulan pulak aku tengah diserang hantu A.Samad Said sekarang... aku pun rindu nak menulis...tapi bidang sastera menyimpang jauh daripada Bachelor of Mathematical Science yang aku tengah struggle skarang..hek'eleh struggle apebendanya cik Azwa oi kalau berkawan kamceng lagi dengan novel, tak sanggup berpisah dengan mamat yang namanya EARPHONE tu... rasanya dari dulu lagi, kalau dikumpul-kumpul, memory card yang aku selit dalam kepala ni dah mencecah berapa angka muatannya, unfortunately with all the same  kind of stuffs, song then song, and then song again.... dalam bahasa mudahnya, lirik lagu penuh dalam kepala, tapi kalau tanya formula belum pasti ingat semua, apatah lagi surah-surah, jauh sekali hadis.... maaflah ahli BADAN DAKWAH DAN KEROHANIAN..aku bukan protege yang baik..maafkan aku!...=)...


okeh2x... berbalik kepada topik utama, something for my old friends... really old, right,? masing-masing dah 20 tahun...dua dah amek tempat 1 kat depan tu...mungkin ramai yang anggap 20 tu usia kematangan kita, tapi hari tu, aku nak bold yang ini first tyme, aku dengar firasat ni,

"20 tu just notation je...25 pun notation...nothing to deal with you're old or still young..."

dan daripada ungkapan itu, aku summarykan yang aku takkan pernah anggap aku ni dah tua..! tak-tak..aku gurau je...
actually macam ni, 20 tu notation yang mathematician terdahulu wujudkan selepas mendapati ia juga hasil tambah 1+19, dan 19 juga notation selepas ianya hasil tambah 1+18, begitu juga 18 dan seterusnya kerana pada asalnya, 1 sahaja yang digunakan untuk membilang..

untuk mengaburi yang 20 tu lambang tuanya kita, anggap sahaja ia sebagai notation, tapi sebenarnya 20 tu jugak jumlah yang kita dapat selepas hasil tambah setahun+ setahun dan setahun dan seterusnya  kita berada di muka bumi ini.dan sejauh mana pemikiran kita terkesan atau mungkin mengesan segala apa yang terjadi di sekeliling kita, mungkin impaknya positif, mungkin juga negatif...


so kawan-kawan....THIS IS FOR YOU!




      unggas itu sendiri
seolah satu sinambungan kisah
mungkin sadis
tragis
atau mungkin lambang pesona girang


kualih mata ini
dahan itu rapuh
menginjak usia
tua
ku tunduk
meratah hijau bumi
memori itu unggul
seunggul mentari pagi
memori itu gah
segah Gunung Fuji

jernih mutiara mata ini
mungkin tak sejernih lipatan memori
terasa baru semalam segalanya
terasa baru monolog itu bermula
terasa baru kelmarin itu menjelma
itu kenangan

selalu menggamit rindu daripada aku
tentulah seorang pengenang bisu
maafkan aku atas sengketa
maafkan aku atas semua

hidup itu figura
rasa cinta
terlalu abstrak untuk kukonkrit
terlalu halus untuk kugasak
terlalu asyik untuk kudendang

tapi hidup denganmu juga figura
rasa remaja
ingin kuluah rasa bangga
ingin kubentang rasa lega
kerana saat aku termenung begini
aku tahu seorang bukan aku
tapi kita bersama
tetap bersama

figura kedua itu membentak jua
ikatan kita yang meraung minta dikekal
tak mungkin aku putuskan lagi
tidak akan


buat kamu
teman waktu air mata meronta menunjuk-nunjuk kuasa
kawan waktu ketawa ini melangkau batas seorang dara
sahabat waktu susah itu mengaburi hikmahnya...


aku sayang kamu.

selamanya.


                                                                                       ~noor fatin azwa ghazali~
                                                                                         perindu setia kamu!


em..maafkan azwa kalau karya ni tak sedap sangat,...mungkin sudah kurang bisanya as it's been too long dealing with numbers, not the essays and sentences.... 
harap massage delivered, i miss you!                            


    

Wednesday, March 7, 2012

budak cts.

jari rasa macam dah gatal2 sebab dah lama sangat tak menulis...maaflah duhai blog...xsempat nak publish post pun...


tadi ajak kawan2 kejar bas.




semalam aku dah kejar bas dan melihat(merenung) bas itu berlalu dengan gayanya yang menyayat serta menyiat hati.tahniah azwa. kau ditinggal bas hari ini. lain kali bangun lewat lagi.
hari ini secara tak sengaja aku menyebarkan semangat kejar bas tu kat kawan-kawan aku..pagi tadi bangun terlebih awal sampaikan aku yang jadi tukang book tempat tadi.tiba-tiba kagum dengan diri sendiri. tahniah beb.

tapi tadi...

macam2 jugak jadi...pagi-pagi buta termakan roti sardin yang teramat pedas yang dijual dekat KOS.
masuk kelas duk belakang lagi. belakang lagi.walau sejauh mana pun keluh kesah diluah seat tu takkan berubah wahai cik azwa ghazali..but a big terimakaceh buat amoi shahidah jaafar sebab bagitau aku apa yang aku xnampak...by the way cik azwa...bila nak pergi buat spek mata tu...?...kasihanilah mata-matamu itu....

dah lepas gian nak menulis cukuplah untuk hari ini..


enough said.
till then.

terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu..heheh.
sempat lagi.


uiaian112.